Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Διαφέρει από ατόμο σε άτομο αλλά ο ρόλος του είναι για όλους κοινός και πολύ σημαντικός. Προσφέρει προστασία στον ανθρώπινο οργανισμό, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος, βοηθά στην αναπνοή. Γι’ αυτό αξίζει την καλύτερη φροντίδα και προστασία.

Σε ορισμένες περιοχές του σώματός μας, η επιδερμίδα μας είναι από τη φύση της πιο ευαίσθητη. Στο πλαίσιο αυτό, συχνά ενδείκνυται από τους ειδικούς της υγείας να χρησιμοποιούνται προϊόντα με τη σήμανση «Δερματολογικά ελεγμένο» ή και «Υποαλλεργικό».

«Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν» σημαίνει ότι εξειδικευμένοι δερματολόγοι έλεγξαν το πώς αντιδρά το δέρμα όταν έρχεται σε επαφή με ένα προϊόν. «Υποαλλεργικό» είναι το προϊόν που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας αλλεργίας.

Γι’ αυτό και η παραγωγή χαρτικών προϊόντων έχει εμπλουτιστεί με πρωτοποριακά προϊόντα που υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τους καταναλωτές και καλύπτουν τις ανάγκες της επιδερμίδας τους. 

 Σε περίπτωση ευαισθησίας ή αλλεργιών σε συγκεκριμένα συστατικά γίνεται μάλιστα επιτακτική η χρήση χαρτιού υγείας, το οποίο είναι δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να εμφανιστεί ξηρότητα, πόνος, κοκκινίλες, εξανθήματα και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.

Τα κοινά χαρτιά υγείας αποτελούνται από συστατικά που δεν είναι υποαλλεργικά. Αυτά τα συστατικά πολλές φορές μπορούν να πυροδοτήσουν την εμφάνιση μιας αλλεργίας. Αντίθετα, τα χαρτιά υγείας που έχουν ελεγχθεί για την υποαλλεργικότητά τους, δε δημιουργούν κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας.

Η χρήση φθηνότερων ή λιγότερο αξιόπιστων προϊόντων μπορεί συχνά να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος και ενοχλήσεις, κάτι που θα είναι τουλάχιστον δυσάρεστο και πολύ άβολο.

Εξειδικευμένες σειρές χαρτιού που είναι υποαλλεργικά ή/και δερματολογικά ελεγμένες, με φυσιολογικό pH που σέβεται το δέρμα και τις ευαίσθητες περιοχές του σώματος παράγονται από πιστοποιημένες εταιρίες. Για να διασφαλιστεί η υγιεινή των καταναλωτών,  τους προτείνεται να αναζητούν, να προτιμούν και να προμηθεύονται προϊόντα που φέρουν σχετική σήμανση.